Artisten Linda Lundqvist

Pop & Countryartist, sångerska och gitarrist

...men så mycket mer.

Med sann spelglädje och många publikmöten har hon i över 25 år musicerat runt. Att fånga ögonblicket är hennes ton på scen.
Efter musikutbildningen i Malmö och med studier sidan av hos den duktige gitarrpedagogen Göran Söderkvist började Linda frilansa direkt både i Sverige och utomlands. Ständigt hittas nya idéer som många har förverkligats.

Humor, skönsång, countrytoner, vispop och teatraliska inslag blandas på resans gång. Som liten flicka i Lund fascinerades hon av musiklivet och fick hänga med i en högtalarlåda då hennes far spelade upp till dans. Revyartisten Nils Poppe var släkting till Lindas farfar och på den sidan musicerade alla.

Sköna Bönorär en aktiva duo som Linda ingår i och som medverkade på samma platta som Mikael Wiehe, Timbuktu, Ale Möller och Peps Persson där Linda sjöng o körade.

Som allsångsledare i Allsångståget är Linda varmt uppskattad av sin publik och drar välbesökta folkparker och städer runt på somrarna tillsammans med bandet. -Det är härligt att sjunga tillsammans, säger Linda som har mestadels medelålders personer i publiken på allsången.


Sidan av hennes musicerande har hon alltid inspirerat barn och ungdomar, både genom Musikteater Systrarna Sol och som Musik och Teaterlärare. Två skivor med böcker har släppts: Systrarna sols resa på Jorden och Rytmiska sånger.

– De unga är vår framtid och jag trivs bland dem, de ger oss hopp och kunskap om morgondagen och vi får veta att vi lever med historien, säger Linda


Linda har bla. medverkat på Baltic Song Contest, Malmöfestivalen, Studioinspelningar, Radio, Tv, som konferencier, Invigt bla IKEA, uppträder på Hilton, Örenäs slott, Hipp, Rederier, kyrkokonserter mm. 100-120 spelningar genomförs per år.

Som frontfigur är Linda närvarande och ger mycket av sej själv och sin klara stämma på scen. Uttrycket står främst och publiken är nära.

SÄG HEJ!

Om du har några frågor kan du mejla mig direkt eller använda kontaktformuläret nedan.